Εκδήλωση με θέμα: " Η Δύναμη της Τέχνης"

ad

Στο πλαίσιο των συναντήσεων μελών που οργανώνει το σωματείο υποστήριξης ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα Καλυψώ, υλοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα 'η Δύναμη της Τέχνης', την Τρίτη 16 Απριλίου 2013  στα γραφεία του Σωματείου, Λαμψάκου και Έβρου 1, Αθήνα.

Η ψυχολόγος και εικαστική ψυχοθεραπεύτρια Έλενα Αρσενίδου, στο θεωρητικό μέρος της εκδήλωσης, παρουσίασε συνοπτικά τη δύναμη της κάθε μορφής τέχνης και το πως η έκφρασή μας μέσα από αυτήν μπορεί να γίνει η γέφυρα για να βάλουμε σε λέξεις αυτό που δεν έχουμε ακόμα πει, αυτό που δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει.

Ακολούθως ο κάθε συμμετέχων επέλεξε ένα από τα έργα της εικαστικής ψυχοθεραπεύτριας και πάνω σε αυτό έδωσε τη δική του προσέγγιση στην εξέλιξη της κίνησης του κεντρικού θέματος που ο ίδιος επέλεξε, σύμφωνα με τη δική του επιθυμία και εκτίμηση. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα σχέδια που δημιούργησαν τα μέλη που συμμετείχαν και ερμηνεύθηκαν από τους ίδιους αποδεικνύοντας πως η δημιουργικότητα, οι αισθητικές αξίες και το 'ανείπωτο' που εκφράζουμε μέσα από ένα έργο τέχνης μπορεί να γίνει η δύναμη που θα μας κινητοποιήσει να διερευνήσουμε την καθημερινότητά μας, τους ρυθμούς της και τις ισορροπίες της.

 

Tags: