Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση

Καλυψώ

Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση, ΚΑΛΥΨΩ, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, με εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το 2022, άλλαξε τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Εκ νέου όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής είναι ασθενείς.

Λούμος Κώστας – Χημικός Μηχανικός

Πρόεδρος:

Γεννήθηκε & μεγάλωσε στο Ναύπλιο.

Σπούδασε στο τμήμα Χημικών Πετρελαίου, Σχολής Τεχνολόγων Μηχανικών, Τ.Ε.Ι. Καβάλας και στο τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πολυτεχνικής Σχολής, Α.Π.Θ.

Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος στο Ναύπλιο.

Πιστοποιημένος από ΕΚΕΠΙΣ & ΕΦΕΤ εκπαιδευτής σε Κ.Ε.Κ. στους τομείς προστασίας περιβάλλοντος,  υγιεινής & ασφάλειας εργασίας, πιστοποίησης προϊόντων και ασφάλειας τροφίμων.

Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου.

Από τον Φεβρουάριο του 2010 είναι μέλος του Καλυψώ και από τον Ιούλιο του 2012 Πρόεδρος Δ.Σ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στοΐλη Ιωάννα

Η Ιωάννα Στοϊλη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Α.Π.Θ. κι αργότερα απέκτησε Μεταπτυχιακό στην Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Εργάστηκε ως ειδική εφαρμογών (application expert) και υπεύθυνη projects σε μεγάλο πολυεθνικό όμιλο εταιρειών για 25 χρόνια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Τα τελευταία χρόνια διαμένει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως καθηγήτρια Μαθηματικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Είναι μέλος του Καλυψώ από τον Ιανουάριο του 2015. Στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και κατέχει θέση Γενικού Γραμματέα. Είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον συντονισμό δράσεων της Λέσχης Φιλίας Καλυψώ.

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Καίτη Αντωνοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της στο Α’ Πρότυπο Λύκειο Θηλέων Αθηνών με άριστα και είναι πτυχιούχος του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων), με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών.  Γνωρίζει την αγγλική γλώσσα.

Είναι Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων με εξειδίκευση στην Επικοινωνία Υγείας/Ιατρικό Μάρκετινγκ.  International patient advocate & Patient Research Partner 

Έχει εξειδίκευση από το 1987  σε θέματα Επικοινωνίας Υγείας, Ιατρικού Μάρκετινγκ, Advocacy Groups Relations, διαχείρισης κρίσεων και διοργάνωσης εκδηλώσεων. 

Διετέλεσε Διευθύντρια Εξυπηρέτησης Πελατών και  Διευθύντρια Γραφείου Τύπου των εταιρειών ΚΑΤΣΑΡΟΣ Α.Ε, INTERPRESS SA, INTERAD LTD από το 1978 έως το 1998.

Το 1998 ίδρυσε την Alpha Public Relations ΑΕ, εταιρείας με εξειδίκευση στην επικοινωνία στον κλάδο υγείας. 

Είναι μέλος  

  • Της Διεθνούς Ένωσης Δημοσίων Σχέσεων (IPRA) και 
  • Της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων (CEPR)
  • Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα/ΕΛΕΑΝΑ
  • Γενική Γραμματέας του ΚΑΛΥΨΩ
  • Της PARE COMMITTEE της EULAR PARE και επικεφαλής της ομάδας EULAR PARE CEO WG
  • Πρόεδρος της Sjogren Europe
  • Communications Head της AGORA Federation of Associations for Patients with RMDs of Southern Europe  
  • Eκπροσωπεί την ΕΛΕΑΝΑ στην EULAR PARE, ENCA, EURORDIS, WPA και FESCA. 

Συμμετέχει σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια τόσο ως ομιλήτρια όσο και ως συμμετέχουσα. 

ΤΑΜΙΑΣ:  Σταθής Σπύρος

Ο Σπύρος Σταθής γεννήθηκε στο Μεσολόγγι.

Ζει και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Αθήνα

Είναι ενεργό μέλος του Καλυψώ από το 2013 και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του κατέχοντας τη θέση του Ταμία από το 2016 έως σήμερα.

ΜΕΛΟΣ: Μαρία Λασιθιωτάκη