Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει το Σ/Κ 5 & 6 Νοεμβρίου 2022 η Λέσχη Φιλίας του Καλυψώ διοργανώνει μια εκδρομή. Η εκδρομή είναι στην Αιδηψό (Χαλκίδα-Άγιος Ιωάννης Ρώσος-Μονή Οσίου Δαβίδ-Αιδηψός-Αρκίτσα Λοκρίδας) και είναι ανοιχτή για μέλη αλλά και για φίλους. Το Καλυψώ, για να διευκολύνει τη συμμετοχή σας, καλύπτει ένα σημαντικό μέρος του κόστους!

Οπότε η συμμετοχή κατ’ άτομο διαμορφώνεται ως εξής:
Μέλη Καλυψώ 45 €
Μη μέλη 60 €

Στη τιμή περιλαμβάνονται μεταφορικά (λεωφορείο και εισιτήρια φέρρυ μποτ), διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο, δείπνο σε ταβέρνα το βράδυ του Σαββάτου και περιηγήσεις-επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής, όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω στην αναλυτική περιγραφή της εκδρομής. Σε περίπτωση χρήσης μονόλινου δωματίου η επιβάρυνση είναι 25 ευρώ. Επειδή, οι θέσεις είναι περιορισμένες επιβεβαιώστε έγκαιρα τη δική σας συμμετοχή στο τηλέφωνο 6946-772690 ή με ένα μήνυμα και τηλέφωνο επικοινωνίας εδώ, στη σελίδα φβ του Καλυψώ.

Αναλυτικό πρόγραμμα :
1η μέρα
Συγκέντρωση στις 06:45 το πρωί στα γραφεία του πρακτορείου Rika Travel μας (Φιλελλήνων 3) και αναχώρηση 07:00 για τον Ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου με ενδιάμεση στάση για ένα καφέ στην Χαλκίδα, την πρωτεύουσα της Εύβοιας. Ο κεντρικός πεζόδρομος της Χαλκίδας έχει πολλές καφετέριες. Τα θαλάσσια νερά στο κανάλι του Ευρίπου επηρεάζονται από το γνωστό πλέον φαινόμενο “των νερών της Χαλκίδας”, που αλλάζουν κατεύθυνση ανά 6 ώρες. Ενδιάμεσα παραμένουν 8′ σταθερά και έπειτα αλλάζουν κατεύθυνση και πλέουν ανάποδα απ’ ότι έκαναν. Ένα Βενετικό Κάστρο του 1204 με ένα μεγάλο μέρος των τειχών στέκεται στη θέση του. Απέναντι είναι χτισμένο στο λόφο της βοιωτικής ακτής το Κάστρο του Καράμπαμπα, για να ελέγχει το στενό του Ευρίπου και την πόλη της Χαλκίδας. Το ρωμαϊκό υδραγωγείο (Καμάρες) βρίσκεται στη βόρεια έξοδο της Χαλκίδας. Πρόκειται για έργο που κατασκεύασαν οι Ρωμαίοι για την εξυπηρέτηση ύδρευσης της πόλης και διατηρείται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Σώζονται 12 ακέραιες καμάρες με αψίδες και 3 κολώνες χωρίς αψίδες και φωταγωγείται την νύχτα. Θα περάσουμε από την Νέα Αρτάκη, προσφυγικό χωριό Μικρασιατών και μέσω των Ψαχνών και θα ανηφορίσουμε προς το χωριό Προκόπι και τον Ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.

Ο ναός βρίσκεται στο προσφυγικό χωριό Προκόπι, τόπο Μικρασιατών από την Καππαδοκία. Οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Καππαδοκίας έφεραν μαζί τους και το σκήνωμα του Άγιου Ιωάννη του Ρώσου. Το Προκόπι Ευβοίας, βρίσκεται στην κοιλάδα που σχηματίζει ο πόταμος Κηρέας, το συναντάμε στο 47ο χιλιόμετρο στην διαδρομή από την Χαλκίδα για τα Λουτρά Αιδηψού. Όλη η περιοχή γύρω από το Προκόπι αποτελεί μια από τις πιο όμορφες όχι μόνο του νησιού της Ευβοίας, αλλά ίσως και ολόκληρης της Ελλάδας. Ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου βρίσκεται στο Προκόπι και είναι αφιερωμένος στον ομώνυμο άγιο. Μεγάλος αριθμός προσκυνητών επισκέπτεται καθημερινά το ιερό λείψανο του αγίου. Διατηρεί ξενώνα, ο οποίος θεμελιώθηκε το 1977 και εγκαινιάστηκε το 1989 από τον τότε Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο Βεργή. Είναι δυναμικότητας 160 κλινών και περιλαμβάνει ακόμα αίθουσες διαλέξεων, μουσείο κ.ά. Η σκαλιστή ασημένια λάρνακα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, φέρει παραστάσεις από την ζωή και το μαρτύριο του, με θαυμαστή λεπτομέρεια και απεικόνιση. Από τα τελευταία γνωστά Θαύματα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στην Ελλάδα, είναι και η διάσωση της Τοπικής Κοινότητας Προκοπίου και της γύρω περιοχής, από την αδηφάγο μανία της δασικής πυρκαγιάς, προερχομένης από τις περιοχές, της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος, Δ.Κ. Λίμνης, και Τ. Κ. Κηρίνθου στις 8 Αυγούστου 2021. Η γιορτή του Όσιου Ιωάννη του Ρώσου, γνωστότατος προσκυνηματικός προορισμός των απανταχού της γης ορθόδοξων χριστιανών, είναι κάθε 27 Μαΐου, μέρα κατά την οποία τελείται λιτάνευση του σκηνώματος του, χιλιάδες είναι οι προσκυνητές που επισκέπτονται το θαυματουργό Άγιο της περιοχής μας. Επίσης γιορτάζει κάθε τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η οποία είναι εις ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού στο Προκόπι Ευβοίας το 1970.

Επόμενη στάση μας η Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ.

Στα χαμηλά των βουνών Καβαλάρης και Ξηρόν όρος αντίκρυ του χωριού Δρυμώνα βρίσκεται χτισμένη η Μονή του οσίου Δαυίδ αφιερωμένη στη μνήμη της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται είναι προφυλαγμένη από όλους τους ανέμους, γεγονός όμως που δημιουργεί τις προϋποθέσεις μεγάλης επικάλυψής της από χιόνι τις κρύες μέρες του χειμώνα. Στο ναό του Μοναστηριού φυλάσσονται σε καλλίτεχνη λειψανοθήκη τα ευωδιάζοντα και θαυματουργά οστά του οσίου Δαυίδ του Γέροντος, καθώς το θυμιατό και το πετραχήλι του Αγίου, ρωσικής προέλευσης. Τις τελευταίες δεκαετίες η Μονή έγινε πανελλήνια γνωστή για τις Θείες ικανότητες ενός χαρισματικού μοναχού, που έζησε σ ΄αυτή και που για πολλά χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε ο ηγούμενος της.

Συνεχίζουμε για την Αιδηψό . Η Αιδηψός αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς στη χώρα όταν πρόκειται για αποδράσεις αναζωογόνησης και ευεξίας. Η Αιδηψός, είναι φημισμένη λουτρόπολη από την αρχαιότητα, αναφέρεται ακόμα και στα «Μετεωρολογικά» του Αριστοτέλη, ενώ αποτελούσε αγαπημένο προορισμό και για τους Ρωμαίους Αυτοκράτορες. Δεν έχει χάσει την αίγλη και την φήμη της, την οποία οφείλει στην ύπαρξη 80 ιαματικών πηγών με νερά των οποίων η θερμοκρασία κυμαίνεται από τους 28 μέχρι τους 86 βαθμούς Κελσίου με τα νερά να έχουν παρουσία ιχνοστοιχείων ασβεστίου, μαγνησίου και σιδήρου, καθιστώντας το ιδανικό για την καταπολέμηση πληθώρας νοσημάτων όπως ρευματικά, αρθρίτιδες, γυναικολογικές παθήσεις, δισκοπάθειες και αρκετές άλλες. Αυτό μπορούν να εκμεταλλευτούν οι επισκέπτες της Αιδηψού απολαμβάνοντας τις υπηρεσίες από τα σύγχρονα υδροθεραπευτήρια που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια καθώς και από αρκετά πολυτελή ξενοδοχεία. Ο παραλιακός δρόμος στα Λουτρά Αιδηψού, είναι ιδανικός για περπάτημα, το καλοκαίρι απαγορεύεται η διέλευση των αυτοκινήτων μετά την δύση του ηλίου, με την θάλασσα από την μία και τα παλιά αρχοντικά από την άλλη. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η Αιδηψός διαθέτει, προτάσεις για έντονη νυχτερινή ζωή καθώς αποτελεί πλέον αγαπημένο προορισμό των νέων που αντιλαμβάνονται την αξία του τόπου και επισκέπτονται ολοένα και περισσότερο την μεγαλύτερη λουτρόπολη της Ελλάδος και μία από τις διασημότερες στην Ευρώπη.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Καλυψώ.

Ελεύθερος χρόνος.

Δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και ψώνια στα τοπικά μαγαζιά της περιοχής.
Στη συνέχεια, προς το μεσημέρι, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το καλλίτερο ΣΠΑ της Ελλάδας που κατεβαίνει κατευθείαν από το βουνό στην ιαματική πισίνα του ξενοδοχείου 9 QUEENS.
SPA ( SALUTI PER AQUA ) Υγεία με νερό έλεγαν οι Ρωμαίοι που έκαναν ΣΠΑ καθημερινά.

Απεριόριστη χρήση του spa * στο ξενοδοχείο 9 QUEENS.
Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 10 ευρώ

Στο spa περιλαμβάνεται :
1) εσωτερική πισίνα τζακούζι (υδρομασάζ, αερομασάζ, καταρράκτες).λ
2) εξωτερική πισίνα με ζεστό καταρράκτη
3) χαμάμ με φυσικό ιαματικό ατμό (για αποτοξίνωση και εισπνοθεραπεία)
* Το spa λειτουργεί μόνο με φυσικό ιαματικό νερό από τις πηγές του ξενοδοχείου χωρίς προσμίξεις.
Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο καράβι για να διασχίσουμε τον Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο με κατεύθυνση την Αρκίτσα. Τα Ferries της Κοινοπραξίας Πορθμείων Αιδηψού – Αρκίτσας, εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, με καθημερινά και συχνά δρομολόγια από και προς τα λιμάνια της Αιδηψού και της Αρκίτσας. Αποβιβαζόμαστε στο λιμάνι της Αρκίτσας, στην Λοκρίδα, στις ακτές την Φθιώτιδας στην Στερεά Ελλάδα. Η παραθαλάσσια Αρκίτσα, είναι μια κωμόπολη της Φθιώτιδας, γραφική και πανέμορφη. Το λιμάνι της εξυπηρετεί την επικοινωνία με Αιδηψό, και εκτός από κομβικό σημείο μεταφοράς, αποτελεί και επιλογή για ευχάριστη διαμονή. Διαθέτει αρκετά καταλύματα και ξενοδοχεία και είναι πλήρως οργανωμένη τουριστικά για να παρέχει ανέσεις και πολλές επιλογές διασκέδασης. Κατά μήκος της ακτής, θα βρείτε όμορφες παραλίες με καθαρά νερά, ήσυχο περιβάλλον και πράσινο. Στην Αρκίτσα θα βρείτε εστιατόρια, καφετέριες κ.α.

Ελεύθερος χρόνος για φαγητό ή καφέ.

Αναχώρηση για την Αθήνα. Άφιξη στο κέντρο της Αθήνας και λήξη της εκδρομής.

Στη τιμή περιλαμβάνεται:
Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Καλυψώ με παραδοσιακό πρωινό
Ένα δείπνο σε τοπική ταβέρνα της περιοχής
Τα εισιτήρια του Φέρρυ μποατ Αιδηψός –Αρκίτσα
Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου Rika Travel
ΦΠΑ
Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Επισκέψεις & περιηγήσεις βάση προγράμματος
• Δεν περιλαμβάνεται
Ότι αναφέρετε ως προαιρετικό
Χρήση ΣΠΑ –ΣΑΟΥΝΑΣ –ΠΙΣΙΝΑΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΝΕΡΩΝ 10 Ευρώ κατ’ άτομο
Είσοδοι σε μουσεία-αξιοθέατα και ότι αναφέρετε ως προαιρετικό.

Φωτογραφικό υλικό μετά την λήξη της εκδήλωσης