Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης  

H Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης καθιερώθηκε και εορτάζεται για περισσότερο από 10 χρόνια, από την IFPA (Int’nal Federation of Psoriasis Association) ως ετήσια ημέρα αφιερωμένη σε άτομα με ψωρίαση και / ή ψωριασική αρθρίτιδα. Στην Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, οι ενώσεις μελών της IPRA και οι υποστηρικτές τους οργανώνουν δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για την ψωρίαση. Βασικοί στόχοι της Ημέρας είναι  

Ευαισθητοποίηση 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης στοχεύει να αυξήσει το αναγνωρισιμότητα αυτής της εξουθενωτικής νόσου και να αυξήσει την επίγνωση της επίδρασης που έχει στη ζωή των ανθρώπων. 

Ενημέρωση 

Για πολλούς, η ψωρίαση εξακολουθεί να είναι μια σχετικά άγνωστη ασθένεια. Την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, υπάρχει παγκόσμια συντονισμένη ενημέρωση για την ψωρίαση, ανατρέπονται κοινοί μύθοι και  απαντώνται  ερωτήσεις. Ενημερώνονται επίσης οι  ασθενείς για τη ασθένεια τους , έτσι ώστε να μπορούν να αισθάνονται ότι έχουν τη δύναμη να μιλούν γι ‘αυτή. 

Βελτίωση της πρόσβασης στη θεραπεία 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης αγωνίζεται  να δώσει  στους ασθενείς  με ψωρίαση καλύτερη πρόσβαση σε κατάλληλη και προσιτή θεραπεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σύλλογοι που συμμετέχουν απευθύνονται  συγκεκριμένα στους βασικούς υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων στον τομέα της υγείας, όπως οι εθνικές κυβερνήσεις, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης. 

Ενίσχυση της «φωνής» της  κοινότητας ψωρίασης 

Πολλοί άνθρωποι που ζουν με ψωρίαση προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να ακούσει και να κατανοήσει τις ανάγκες τους. Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης είναι μια ευκαιρία για την κοινότητα ψωρίασης να μιλήσει μέσα από μία παγκόσμια συντονισμένη πλατφόρμα και να ακουστεί η  φωνή της.