Λέσχη Φιλίας Καλυψώ

«Το πιο σπουδαίο σε σχέση με τους καινούργιους φίλους είναι ότι φέρνουν νέα ενέργεια στην ψυχή σου– Shanna Rodriguez

«Κοιτάζω τους αγκώνες μου που έχουν ανοίξει από την ψωρίαση και ντρέπομαι. Πώς θα πάω με την φίλη μου για ποτό; Πώς θα με αντιμετωπίσει  η καινούργια παρέα που θα μου συστήσουν; Θα κοιτάζουν διακριτικά ή περίεργα τα χέρια μου; Μήπως θα αποφεύγουν  ακόμα και την χειραψία από φόβο μην είναι κάτι κολλητικό;  Άντε πάλι να εξηγείς ότι είναι αυτοάνοση δερματική πάθηση και δεν μεταδίδεται…».

Μαρία, μέλος του Καλυψώ

Κάπως έτσι αντιμετωπίζουμε εμείς οι ασθενείς με ψωρίαση τις σχέσεις μας· με φόβο, διστακτικότητα, ντροπή και κάπως έτσι μας αντιμετωπίζει ο κοινωνικός μας περίγυρος με απορία, φόβο ίσως και με απέχθεια…

Για να βγούμε από την κοινωνική απομόνωση και νικώντας το στίγμα της ασθένειάς μας, στο Καλυψώ δημιουργούμε για πρώτη φορά τη Λέσχη Φιλίας, όπου είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. Θέλουμε καινούργιους φίλους. Φίλους με ψωρίαση αλλά και τους φίλους / συντρόφους τους. Θέλουμε να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε, ώστε να μην μένει κανείς πια μόνος και απομονωμένος από φόβο ή ντροπή. Στόχος της Λέσχης Φιλίας είναι η κοινωνικοποίηση των ασθενών: να γίνουμε μία μεγάλη παρέα κι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας να κάνουμε όμορφες εξορμήσεις και περιηγήσεις σε κοντινά κι ενδιαφέροντα μέρη, να παρακολουθήσουμε θεατρικές παραστάσεις ή να ξεναγηθούμε σε μουσεία και πολλά άλλα.

 Σας περιμένουμε! Δηλώστε συμμετοχή στις εκδηλώσεις μας ή προτείνετε εσείς κάτι στο οποίο θα θέλατε να συμμετάσχετε.

Υπεύθυνη επικοινωνίας – συντονίστρια ομάδας: Ιωάννα Στoΐλη τηλ. 6977-465547