«Ψωρίαση: η βοήθεια είναι στο χέρι σου!»

Ενημερωτική δράση από το Σωματείο Καλυψώ

Το Σωματείο Καλυψώ στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί για την ενημέρωση του κοινού και των ανθρώπων με ψωρίαση, υλοποίησε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου Α. Συγγρός, ενημερωτική δράση με τίτλο «Ψωρίαση: η βοήθεια είναι στο χέρι σου!». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της LEO Hellas.

Στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την ψωρίαση καθώς το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλίες από την κα Μαίρη Πολίτου, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, Επιμελήτρια Β, Α’ Κλινική Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων Νοσοκομείου Α. Συγγρός, με θέμα «Ψωρίαση: διατροφή και νέες ιατρικές εξελίξεις», τον κ. Κώστα Λούμο, Πρόεδρο Σωματείου Καλυψώ με θέμα «Ψωρίαση και Άνθρωπος», ενώ κατατέθηκαν και προσωπικές μαρτυρίες ασθενών.

Στο δεύτερο μέρος οι ασθενείς είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια προσομοίωση Ομάδων Ψυχικής & Σωματικής Έκφρασης η οποία πραγματοποιήθηκε από τη συντονίστρια Ομάδων του Καλυψώ. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν προσωπικές συναντήσεις των ασθενών με τον Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας του Καλυψώ.