Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα ‘ΚΑΛΥΨΩ’ στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού για την ψωρίαση, που αποτελεί πρωταρχικό του στόχο, υλοποίησε  στη Πάτρα μία σημαντική εκδήλωση με θέμα τη Ψωρίαση και τη Κνίδωση.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στα χρόνια δερματικά νοσήματα, όπως η Ψωρίαση και η Κνίδωση. Επίσης, η απομυθοποίηση των χρόνιων παθήσεων του δέρματος, καθώς πρόκειται για συστηματικά νοσήματα μη μεταδοτικά, που όμως λόγω της λανθασμένης ή ελλιπούς ενημέρωσης μπορεί να οδηγήσουν στην απομόνωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στην αίθουσα διαλέξεων της Αγοράς Αργύρη το κοινό που συμμετείχε είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τη ψωρίαση και τη κνίδωση, τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας, να υποβάλει συγκεκριμένα ερωτήματα στους διακεκριμένους ειδικούς ομιλητές.

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Ντόρα Καράγιωργα με σαφήνεια και απόλυτα κατανοητό τρόπο παρουσίασε τα θέματα της ψωρίασης και της ψωριασικής αρθρίτιδας και η αλλεργιολόγος παίδων και ενηλίκων Κατερίνα Μπρίνια MD MSc γνώρισε στο κοινό την κνίδωση και τα προβλήματά της.

Η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου περιέγραψε με το δικό της μοναδικό τρόπο την ψωρίαση από τη μεριά του ασθενούς και κατέθεσε την εμπειρία της από τη συμμετοχή της στη φωτογράφιση ‘Αποκαλύψτε το Δέρμα σας’, όπου γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού κόσμου φωτογραφήθηκαν από τη  Ρούλα Ρέβη σε καθημερινές στιγμές μαζί με ασθενείς με ψωρίαση και κνίδωση.

Ο πρόεδρος του Καλυψώ Κώστας Λούμος παρουσίασε το Σωματείο Καλυψώ, τους στόχους του, το τι προσφέρει στους ανθρώπους με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα καθώς και τις δράσεις του.

Η έκθεση φωτογραφίας ‘Αποκαλύψτε το Δέρμα σας’, που εκτέθηκε στη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών, αποτελεί μέρος της εκστρατείας ‘Αποκαλύψτε το Δέρμα σας – Skin to live in’ η οποία είναι πρωτοβουλία της Novartis Hellas, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, και φέρει τη στήριξη του Σωματείου ’Καλυψώ’.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA