Ενημερωτική εκστρατεία με τίτλο « Έχουμε δικαίωμα όλοι στην ομορφιά» πραγματοποιεί το Σωματείο Υποστήριξης  Ανθρώπων με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ» με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των  κομμωτών και των αισθητικών  για την ψωρίαση, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Hellas.

Τα 2 βασικά μηνύματα της εκστρατείας είναι:

  • Μη φοβάστε την επαφή με την προσβεβλημένη επιφάνεια δέρματος (κεφαλιού).
  • Η ψωρίαση ΔΕΝ είναι μεταδοτική! Δεν προκαλείται από κάποιον ιό ή παθογόνο μικρόβιο. Δεν μπορείτε να την «κολλήσετε» από κάποιον ή να την μεταδώσετε εσείς σε άλλους.

Η ενημερωτική εκστρατεία περιλαμβάνει την αποστολή ηλεκτρονικού εντύπου στα μέλη των  επαγγελματικών  συλλόγων του κλάδου των κομμωτών και των αισθητικών  και την  ανάρτησή του στο site  τους καθώς επίσης  και την ανάρτηση του εντύπου στη σελίδα Facebook του ΚΑΛΥΨΩ ( https://www.facebook.com/kalipso.gr),με απώτερο σκοπό την κοινωνική αποστιγματοποίηση της νόσου και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Οι φορείς που αποδέχτηκαν την πρόταση του Σωματείου και συμμετέχουν στην εκστρατεία είναι:

  • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ψωρίαση έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν πολύ συχνά δυσκολίες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, κοινωνικό στιγματισμό, αποκλεισμό από δημόσιους χώρους όπως πισίνες, παραλίες, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α., επιφυλακτικότητα σε χώρους προσφοράς υπηρεσιών όπως κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, επιμέλεια νυχιών κλπ. με αποτέλεσμα τη χαμηλή αυτοπεποίθηση, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και με την πάροδο του χρόνου, την κατάθλιψη.