Ενημερωτική δράση Σωματείου Καλυψώ στα Ιωάννινα

Μέλη και φίλοι του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση ‘Καλυψώ’, το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στην Πλατεία Πύρρου (κεντρική πλατεία Ιωαννίνων), μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την ενημερωτική δράση ‘Μάθε για τη ψωρίαση, Ενημερώσου για το Καλυψώ’.

Η δράση ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών και είχε σαν σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τη ψωρίαση γενικά καθώς και για μία σειρά σχετικών θεμάτων όπως: το ότι δεν είναι μεταδοτική, για το πως επηρεάζει τη ζωή του ασθενούς, το πως μπορούν να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές της επιδράσεις (ψυχολογικό βάρος, κοινωνικός αποκλεισμός, ανθρώπινες σχέσεις κλπ.) καθώς και για τις δράσεις και τους στόχους του Σωματείου Καλυψώ.

Επιπλέον, στη διάθεση του κοινού ήταν ειδικά ρούχα (μπουφάν και κασκόλ) που χάριν της κατασκευής τους μπορούν να δίνουν σε όποιον τα φοράει την αίσθηση που έχουν για το δέρμα τους οι ασθενείς με ψωρίαση.

Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν μεγάλο για πολλά θέματα ιδιαίτερα για τη ψυχολογική υποστήριξη που παρέχει το Καλυψώ στα μέλη του με τη μορφή συναντήσεων (ατομικών ή και ομαδικών) καθώς και με τη βοήθεια της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης (801 11 77 2 77 με χρέωση μίας αστικής μονάδας).

Μοιράστηκαν περισσότερα από 1.800 ενημερωτικά έντυπα και δόθηκαν πολλές πληροφορίες σε όσους τις αναζήτησαν είτε για τον εαυτό τους είτε για κάποιον δικό τους άνθρωπο που υποφέρει από ψωρίαση. Επιτόπιο ρεπορτάζ και λήψη πλάνων από την εκδήλωση έκανε το Ήπειρος TV στη ρεπόρτερ του οποίου ο πρόεδρος του Καλυψώ Κώστας Λούμος παρουσίασε τη δράση του Σωματείου και στοιχεία που αφορούν στη ψωρίαση.

Τη ενημερωτική εκστρατεία στα Ιωάννινα στήριξαν πλην των προαναφερθέντων η εταιρία Janssen, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός της  Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων.